Skip to content Skip to footer

POZIV NA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA – POTPORA PODUZEĆIMA ZA TRANZICIJU NA ENERGETSKI I RESURSNO UČINKOVITO GOSPODARSTVO (referentni broj: NPOO.C1.1.1.R4-I1.01)

Tranzicija na energetsko i resursno učinkovito gospodarstvo obrta PLASTOMET NPOO.C1.1.1.R4-I1.01.0054

Kratki opis projekta:

Obrt PLASTOMET ovim projektom realizira ulaganje u postavljanje sunčane elektrane na proizvodnoj hali, kao i ulaganje u strojeve i softver. Isto se realizira u svrhu energetske učinkovitosti, te kao preduvjet za učinkovitiju proizvodnju i poslovanje, te ukupne konkurentnosti, očuvanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta. Projektom će Prijavitelj riješiti problem potrošnje električne energije koja nepovoljno utječe na okoliš i troškove proizvodnje, te problem neadekvatnog kapaciteta proizvodnje sa svrhom poboljšanja kvalitete proizvoda i širenja poslovanja. Ciljne skupine na koje će projekt utjecati su vlasnici i zaposlenici poduzeća, partneri te kupci proizvoda.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

Specifični cilj koji će se ostvariti postizanjem rezultata je: Zelena tranzicija obrta PLASTOMET kroz proširenje kapaciteta, povećanu održivost proizvodnje, povećanje konkurentnosti, korištenje obnovljivih izvora energije te korištenje reciklata i oporabljivih materijala.

Rezultati projekta:

Rezultati projekta biti će proširenje kapaciteta kroz ulaganje u postavljanje solarne elektrane, nabavljane strojeve za obradu i proizvodnju PVC stolarije, te softver.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 902.647,83 EUR.

Iznos koji sufinancira EU je 620.684,84 EUR.

Razdoblje provedbe projekta je od 01. veljače 2023. do 01. studenog 2025. godine.

_____________________________________________________________________________

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost obrta PLASTOMET

„Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”

en_USEnglish