Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Usklađene s prostorom,
klupice prema ukusu

Klupice kao funkcionalni elementi prozora, od vanjske zaštite do unutarnjeg dekora.

Dugotrajni i kvalitetni

Prozorske klupice

Prozorske klupice su donji dio prozora. Služe kao zidna zaštita, no danas se koriste i kao zaštita horizontalnog dijela zida i kao dekorativni dio, a često i kao prostor za odlaganje ili odmor (police, klupice). Razlikujemo vanjske i unutarnje prozorske klupice. Vanjske klupice trebaju biti otporne na atmosferski utjecaj; dizajnom i bojom prilagođene fasadi objekta, dok unutarnje klupice trebaju biti izrađene od toplijih materijala i bolje završne obrade.

Postoji više vrsta klupica za pvc stolariju:

  • PVC KLUPICE
  • KLUPICE OD KAMENA
  • ALUMINIJSKE KLUPICE

Neke od njih mogu biti i za vanjsku i unutarnju primjenu a neke samo za vanjsku ili samo za unutarnju primjenu.

PVC klupice

Pvc klupice su za unutarnje završne radove i najrasprostranjenije su. Imaju sistem komora tako da sprečavaju prijenos topline. Sa prednje strane su zaokružene, imaju bočne završetke koji upotpunjuju estetski dojam i površinu koja se vrlo lako čisti. Mogu se rezati po širini tako da je možete jednostavno prilagoditi vašem prostoru.

Kamene klupice

Klupice od kamena se ubrajaju u najstarije elemente za gradnju. Stabilne su, daju vrlo dobar estetski dojam jer ih ima u različitim tonovima boja. Mogu biti od mramora ili granita. Preporučujemo granit jer je manje porozan od mramora. Kad ih ugrađujete morate paziti da uzmete dobru mjeru jer ih je naknadno teže za suziti. One se obrađuju specijalnim pilama za kamen. Klupice se nikako ne smiju ugrađivati iz jedne širine za unutarnje i vanjske jer bi se moglo dogoditi da dođe do kondenzacije.

Aluminijske klupice

Klupice od aluminija  su čvrste i pouzdane. Imaju bočne završetke kako ne bi došlo do izlijevanja vode sa strane do zida. One su plastificirane i obično u bijeloj boji (postoji i smeđa eloksirana ) Ima ih u različitim standardnim širinama tako da se mogu prilagoditi. Montiraju se obično na poliuretansku pjenu kako ne bi došlo do buke prilikom udaraca kapi kiše . One su isključivo za vanjsku primjenu

Ponosno ističemo svoje dobavljače

hrCroatian