Skip to content Skip to footer

Pustite prirodno svjetlo u svoj dom uz moderne i elegantne podizno-klizne stijene

Užurban način života mijenja i naše navike stanovanja. Stoga, pri uređenju i opremanju sve više težimo otvorenom prostoru s puno prirodnog svjetla, povezanom s okućnicom i prirodom. Potrebama svojih korisnika odgovorili smo našim podizno-kliznim stijenama, koje puštaju obilje prirodnog svjetla i omogućuju jednostavan prijelaz iz unutrašnjosti doma u vanjski prostor.  

Kako bi ta povezanost ujedno bila i sigurna, u sistemu naših podizno-kliznih stijena nudi se više različitih rješenja pragova za svaku situaciju u starogradnji i novogradnji. Prilikom otvaranja podizno-klizne stijene, klizno krilo se pomakne u stranu čime se maksimalno može iskoristiti prostor. 

Kvaliteta stanovanja otvorene arhitekture s najvišim zahtjevima sigurnosti i stabilnosti

Deceuninck podizno-klizne stijene mogu se ugraditi u novim kućama s PVC pragom te u postojećim objektima s aluminijskim pragom. Prijelaz bez prepreka osigurava se primjenom niskog praga manjeg od 20 mm u novim objektima. Osim što su jednostavne za rukovanje, još jednu prednost podizno-kliznih stijena predstavlja mogućnost opremanja motorom ili daljinskim upravljanjem

Naše podizno-klizne stijene objedinjuju kvalitetu stanovanja otvorene arhitekture s najvišim zahtjevima sigurnosti i stabilnosti. Ovaj održivi proizvod pristaje uz sve naše prozorske sustave, nudi izuzetnu zaštitu od vremenskih utjecaja uz izvanrednu jednostavnost rukovanja. Kako bi udovoljili zahtjevima mnogih kupaca, podizno-klizne stijene su dostupne u širokoj paleti boja, a po želji se mogu naručiti i s aluminijskom oblogom.

Komplet za brzu montažu pobrinut će se za nesmetanu i jednostavnu instalaciju. Velike podizno-klizne stijene često teže koliko i mali automobili. No, u Deceunincku smo smanjili njihovu težinu. U kompletu za brzu montažu okvir se isporučuje u nekoliko tvornički pripremljenih dijelova koji se potom pričvršćuju vijcima na samom gradilištu. Rezultat je impresivan – znatno manje fizičko opterećenje i sigurniji rad, optimizirano vrijeme izrade i niži troškovi. Tako transport ne zahtjeva puno prostora, spriječena su oštećenja prilikom samog transporta, postavljanje je brzo i jednostavno – u samo nekoliko koraka u najkraćem mogućem vremenu.

Naše podizno-klizne stijene raspolažu dubinom krila od 76 mm i ukupnom dubinom od 175 mm uz izvrsnu vrijednost toplinske izolacije Uf = 1,3 W/m2K. Ova mala dubina omogućuje uporabu sustava roleta skrivenih ispod žbuke uz održavanje s donje strane.

Posebno uski okvir s vidnom širinom od samo 45 mm stvara moderan dizajn te nudi čak deset posto više prirodnog svjetla u prostoriji. Okvir može držati stakla debljine do 52 mm. Stijene su također izuzetno nepropusne na vjetar i vlagu. Veliko čvrsto čelično ojačanje u okviru i krilu čini ih posebno robusnima. Moguća je izvedba elemenata u punoj visini prostorije s maksimalnom veličinom od 6,50 x 2,60 m.

Podizno-klizne stijene praktično nemaju negativnih strana. Nalaze se na vrhu piramide stolarije po svim aspektima, a svaki dom, u cilju što ugodnijeg stanovanja, zaslužuje imati barem jednu podizno-kliznu stijenu.

Podizno klizne stijene mogu držati stakla debljine do 52 mm te imaju izvanrednu Uf-vrijednost od 1,3 Wm2K
Zahvaljujući širini od samo 45 mm uski okvir omogućuje da u prostoriju uđe otprilike 10% više prirodnog svjetla

Sadržaj nastao u suradnji s Deceuninckom.

hrCroatian